Steike godt!
Bakerovn

Steike godt!

Steike godt er boken hvor du finner oppskrifter og gode råd for bruk av bakerovn. Her finner du bakstekonas beste tips og en oversikt over de bakerovnsredskapene som trengs når du skal steike brød eller bake verdens beste pizza.

Steike god mat
 

PizzaHer finner du oppskrifter på

-  Grovt og fint brød
-  Øllebrød
-  Focaccia
-  Pizzaoppskrift fra Pizza Navona
   i Roma

-  Knekkebrød og kake
-  Ulike middagsretter
-  Tørking på ettervarmen +++



Sprossas elghakkpaté

Elgpaté
Denne herlige retten lages av elg hakk, har du ikke elg hakk bruker du karbonadedeig. Sammen med rømme, fløte, løk og tomater blir dette en virkelig slager av de store, du kan bare spørre Arne Brimi, sjalottlaukens store høvding
.

Slik gjør du:


Alt unntatt valnøtter, kapers og tomater kjøres i foodprosessor.
Ønsker du en grov pate kjører du den veldig lite i foodprosessoren.
Valnøtter, løk, kapers og tomater kuttes fint og blandes i deigen sammen med krydder. La stå og trekke i ca en time.

Fyll i små porsjonsformer eller litt større former og stek dem i ca en time ved 150 - 180 C, eller til patèen er gjennomstekt.

Elg patéen kan brukes som middag med viltsaus, grønnsaker og poteter, som pålegg, eller serveres som en kald forrett servert i skiver sammen med rognebærgele og litt salat.

Tips!

Porsjonsformer med elghakkpaté kan fryses både rå og stekt. Dette er en smakfull gave til en bekjent eller til din hyggelige nabo.

Bon Apetitt!

   


Elgpaté
   
Ingredienser

  • 2   kg elg hakk
  • 1   beger med seterrømme
  • 2   dl kremfløte
  • 10 ss tomatjuice
  • 8   fedd hvitløk
  • 4   stk sjalottlauk
  • 10 ss rognebærgele
  • 6   ss kapers
  • 4   egg
  • 7   ts salt
  • 1   ts pepper
  • 200 gr valnøtter
  • 200 g soltørka tomater i olje

Håper denne boken kan gi deg næring og inspirasjon til å bruke bakerovnen din til matlaging både til hverdags og fest.

Lykke til!

Hilsen Sprossa