Bakerovnskurs
Kurs i bruk av bakerovn

Kurs med sprossa

Bakerovnskurs med sprossa

Med fokus på:

  • Fyring

  • Steking av pizza

  • Baking og steking av ditt eget brød

  • Bruk av etter-varmen

    Dekorering av brød

    Til lunch spiser vi selvlaget pizza

 

Brødbaking
Her er det full konsentrasjon.


Dette må være på plass før kurset starter:

- Bakerovnen må være i orden.
- Tørr ved, bjørk eller gran i passe størrelse (omkrets fra 20-30 cm og lengde fra 60-80 cm.) + opptenningsved og god
  lommelykt.

- Brødspade, glorake, sope med furu eller brisk, vannbøtte, plastbaljer, 2 pizzaspader med tilstrekkelig langt skaft og andre
  redskaper som skal til for at kurset skal bli effektivt.

- Godt og stødig bord til å demonstrere baking på.

Bakerovnen og kurslokalet:

Før jeg kommer må jeg vite størrelsen på bakerovnen. (innvendig mål, bredde lengde). Det må også være god temperatur i rommet for heving av deigene. Tilgang til vann og kokemuligheter og nødvendig serviser og bestikk.

Dette må kursdeltakerne ha med seg:

Forkle, kakepensel, saks, kjevle og notatblokk

Din jobb:

Det er å skaffe kursdeltakere – max 12 deltakere, holde råvarer og handle inn.

Dagen før:

Handle inn alle råvarer som skal brukes og kvelden før skal det:
- Settes deiger til brød og pizza og eventuelt pyntedeig.
- Fyre opp bakerovnen slik at den får grunnvarme til neste morgen.
- Dersom stedet ikke har eltemaskin trenger jeg hjelp til eltingen.

Tid og innhold:

Kursavgift for heldagskurs med pizza og brødsteking + avslutningsmåltid:
Kurset starter kl.10.00 og avsluttes kl.17.30. Pris pr deltaker fastsetter du selv slik at dere får dekket alle utgiftene til kurset. Da får de lunch som er, selvlaget pizza og til avslutningsmåltid suppe og nystekt bakerovnsbrød. De får 1 stk brød med seg hjem. De får også 50 min pover point foredrag om bakerovnen, bruken og dens historie.

Utgifter til bakstekona:

kr. 15 000. Reisegodtgjørelse etter avtale. Overnatting – gjerne privat.

NB!  Jeg kan komme og holde kurs for deg uansett hvor du bor i landet. Vær ute i god tid, det er stor pågang for tiden og jeg holder max 6 kurs pr.år. Det er opp til deg å bestemme hvor mange forskjellige ting som skal lages på kurset.

Bakerovnskurs

  • Bakerovnskurs
  • (?)